SolunFM

Бразилскиот претседател Лула пред самитот на БРИКС:

„Секогаш не третираа како да сме сиромашниот дел на планетата, како да не постоиме“, додавајќи „одеднаш сфаќаме дека можеме да станеме важни земји“.

БДП на Бразил оваа година ќе достигне над 2 трилиони долари и стана 10-та по големина економија во светот по БДП со тенденција за голем раст во иднина.
Бразилците се будат.