SolunFM

Египет: Полицаец застрела израелски туристи во Александрија

Полицаец застрела двајца израелски туристи со своето приватно оружје во пристанишниот град Александрија, според претходните информации. Човекот беше уапсен. Уште повеќе жртви се пријавуваат на социјалните мрежи.

Според египетските медиуми, локален полицаец отворил оган врз израелските туристи во медитеранскиот град Александрија, при што загинале најмалку двајца Израелци, а исто така и Египќанец. Настанот се случил во туристичкиот магнет Серапеум Сакара, едно од најголемите светилишта на древниот Египет, кога човекот спонтано пукал во туристички автобус што чекал. Безбедносните сили веднаш го затворија местото на нападот.

Египетските медиуми не соопштија дали причините за ова се поврзани со настаните во палестинско-израелската погранична област. До сега, непотврден е разговор на социјалните мрежи до шест мртви луѓе.

Повеќе на тема – Израел, Египет и Палестина