SolunFM

Кореја пред Обединетите Нации: “Светот се соочува со најголемата безбедносна криза од Втората Светска Војна.”

Кореја во вторникот им рече на Обединетите Нации дека полуостровот е загрозен од нуклеарна војна, при што постојаниот претставник на државата, Сонг Ким, ги обвинува непријателствата на Соединетите држави за ова.

Истиот ден кога шефот на Обединетите Нации Антонио Гутереш предупреди за нова трка за нуклеарно вооружување, претставникот на државата во Обединетите Нации изјави дека американските акции минатата година го доближиле полуостровот “поблиску до работ на нуклеарна војна”.

Повеќе на тема – Кореја