SolunFM

Почеток на дедоларизацијата.

Почеток и крај на доларот.

Дедоларизацијата во светот нема да се случи преку ноќ но процесот веќе не може да се запре. Околу 88 % во светската трговија се извршува во долари и погледнете која е вредноста на доларот денес.

Повеќе на тема – Раководителката на деловниот совет на БРИКС: Де-доларизацијата е корисна за Африка