SolunFM

Tag: Ерџелија

  • Здружение на бегалци од Егејска Македонија „Беломорци„ од Свети Николе

    Здружение на бегалци од Егејска Македонија „Беломорци„ од Свети Николе

    Панихида и свечена академија во Свети Николе за насилно прогонетите Македонци од Егејскиот дел на Македонија за време на граѓанската војна во Грција 1946-1949 година 27 септември 2023 година, Свети Николе, Македонија – Во организација на Здружението на бегалците од Егејска Македонија „Беломорци„ од Свети Николе, на 1 октомври 2023 година, недела, ќе се одржи…