SolunFM

Tag: Фајсал бин Фархан бин Абдула ал Сауд

  • Сирија

    Сирија

    Историски ден за Сирија – Арапскиот свет го призна Асад и неговата воена победа. Министерот за надворешни работи на Саудиска Арабија, Фајсал бин Фархан бин Абдула ал Сауд, официјално го посети Дамаск за прв пат од 2011 година, каде што се сретна со сирискиот претседател Башар ал Асад. Тунис денес исто ги обнови дипломатските односи…