SolunFM

Tag: Хрватски совет

  • Повик за формирање Македонски национален совет во Црна Гора

    Повик за формирање Македонски национален совет во Црна Гора

    Македонска заедница во Црна Гора 14 септември 2023 година, Подгорица, Црна Гора – Македонското здружение ВАРДАР-МКД од Подгорица ги започна активностите за формирање Македонски национален совет, како претставнички орган на Македонците во државата Црна Гора. – Почитувани Македонци и Македонки, Македонскиот национален совет во Црна Гора е уставна и законска можност за институционално организирање и…