SolunFM

Tag: Кејп Таун

  • Фактор на моќ БРИКС : Западот под притисок

    Фактор на моќ БРИКС : Западот под притисок

    На почетокот, БРИКС малце исмеван, сега се разви во фактор на моќ во геополитиката. Новата улога на предизвикувач на Западот не е без последици, како што јасно покажува примерот со Јужна Африка. Јужноафриканскиот претседател Кирил Рамафоза за време на самитот на БРИКС во 2023 година во Конвенцискиот центар Сандтон во Јоханесбург на 24 август 2023…