SolunFM

Tag: Македонски сепаратисти

  • Апел за заштита и санација на оштетените споменици на културата во градот Скопје.

    Апел за заштита и санација на оштетените споменици на културата во градот Скопје.

    Светскиот Македонски Конгрес (СМК) најостро го осудува натамошното оштетување и корнење на железните натписи со имињата на спомениците во центарот на Градот Скопје, најпрво по мостовите на уметноста и цивилизациите пред Археолошкиот музеј на Македонија и Јавното обвинителство на Македонија, а сега и на потегот помеѓу двата моста. СМК бара засилени мерки на претпазливост со…