SolunFM

Tag: РИА Новости

  • Санкции: На Русија во меѓувреме ѝ е сè едно дали Мекдоналдс ќе се врати

    Санкции: На Русија во меѓувреме ѝ е сè едно дали Мекдоналдс ќе се врати

    Пред нешто повеќе од една година, Мекдоналдс ја напушти Русија. Како што стана во понеделникот познато, без да си ја остават задната врата подотворена. Договорот за продажба на рускиот купувач содржи клаузули за откуп. Дмитриј Косирев е убеден: Еден ден ќе дојде време за клаузулите, но на Русите тогаш ќе им е сеедно. Логото на…