SolunFM

Tag: Стразбур

  • БРИКС – Нов модел во светскиот поредок во мултиполарниот свет

    БРИКС – Нов модел во светскиот поредок во мултиполарниот свет

    28 август 2023 година, Јоханесбург, Јужно-Африканска Република – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) го поздравува одржувањето на 15-от самит на Меѓународната организација БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка), во Јоханесбург од 22 до 24 август годинава, како нов модел на светскиот поредок во мултиполарниот свет. СМК ја поздравува одлуката за новите полноправни земји членки…