SolunFM

Tag: Судан

  • Судан

    Судан

    Продолжува државниот удар и борбите во Судан. Ниту една од двете страни нема контрола над ситуацијата во државата Сателитска снимка на аеродромот во Картум датирана од 17 април, покажува 12 веќе уништени авиони. На аеродромот Меро, судејќи според достапните слики, уништени се еден од египетските ловци МиГ-29М2 и еден ловец ФТЦ-2000. Исто така, на аеродромот…