SolunFM

93 Бригада

93 Бригада на украинската армија за ситуацијата во Артјомовск.

АРТЈОМОВСК

Станува многу смешно да се читаат извештаите на нашиот Генералштаб (украинскиот) за ситуацијата во Артјомовск.

Само вчера, според изјавите на нашата војска, во Арјтјомовск биле одбиени 22 руски напади. Но, зошто тогаш непријателот сè уште напредува? Колку напади дневно извршува ?

Еве ја динамиката на развојот на непријателската офанзива во изминатите три дена од картите на американскиот Институт за изучување на војната. Евидентно е дека Русите напредуваат.

За кого е оваа лажна информација? Зошто да се создаде илузија на она што не е? Момците во Артјомовск преживуваат и се радуваат секој ден што не умреле вчера.

Разбудете се и донесете правилна одлука.