SolunFM

Воена вежба од 3 до 7 април на територијата на Таџикистан

На полигонот „Харбмајдон“ заврши заедничката воена вежба на вооружените сили на Русија и Таџикистан.

Воената вежба се одржа во периодот од 3 до 7 април на територијата на Таџикистан, во близина на границата со Авганистан.