SolunFM

БУЛГ-НАРКОТИК

Анализа :

ПРОДАВАЊЕ НА БУЛГ-НАРКОТИК

“Моќниот” функционер на американскиот Стејт департмент Габриел „Пабло“ Ескобар лета во Македонија за да го „убеди“ главниот опозициски „лидер„ Христијан Мицковски од ВМРО-ДПМНЕ, десноцентристичката партија, да ја отстрани својата „опозиција“ на бугарската уцена за влез во ЕУ, односно промена на Македонcкиoт устав.

Останува „да видиме„ што ќе се случи ? Ќе попушти, клекни, ли опозицискиот „лидер„ Мицковски пред барањата на САД ?

Испитување на американскиот образец за дипломатски операции -шаблонoт- ова може да вклучува уцена, поткуп или закани за личната безбедност. САД ја повлекоа промената на името во 2018 година користејќи 8 „бунтовнички“ пратеници на ВМРО-ДПМНЕ за да го обезбедат потребното 2/3 мнозинство – 80 од 120 пратеници во Парламентот за промена на уставот за да се задоволи грчката изнуда.

Другиот метод на САД е да се етикетира секој кој се противи на бугарската уцена како руски шпион. Значи, ако немате никаква врска со рускиот лидер Путин, но во принцип се спротивставувате на негирањето на Холокаустот, антисемитизмот и антимакедонизмот, мора да бидете полномошник на Путин. Тоа е апсурдна пропаганда која многу Македонци ја виделе.

Ако забележите, ниту еден од овие американски функционери кои некогаш ја посетиле Македонија никогаш не критикувалее албански неонацистички екстремисти кои градат албански нацистички статуи од Втората светска војна и ги преименуваат улиците во „чест“ на фигури кои биле соучесници во Холокаустот во Втората светска војна.

Овие албански нацистички статуи и имиња на улици го глорифицираат концептот на Голема Албанија, која вклучува македонска територија, ставен во брутална практика од страна на фашистичка Италија и Нацистичка Германија во Втората светска војна.

Намерниот и континуиран молк на САД по ова прашање е премолчено одобрување на поделба на Македонија. Немојте да ве залажуваат општите изјави на други американски функционери надвор од Македонија кои велат дека не ја поддржуваат Голема Албанија.

Амбасадата на САД во Македонија мора официјално да ги осуди албанските нацистички статуи и имиња на улици од Втората светска војна во Македонија. Одбивањето да го стори тоа само потврдува дека поддржува поделба на Македонија.

Габриел „Пабло“ Ескобар