SolunFM

Combat Drone

Групата Рајнметал го претстави концептот на ударен беспилотен летало, наречено Combat Drone, кое носи осум мали квадрокоптери, односно дронови камиказе во внатрешниот оддел.

Се наведува дека времетраењето на летот на Combat Drone е до 12 часа и борбен радиус (очигледно, според условите за контрола од копнена станица) до 100 километри.