SolunFM

Дали “придавката” Република е патка?

Република е патка затоашто:

1. Името на нашата држава не е “Република Македонија” туку само Македонија.

2. Република ни го бутаат во грло и кај што ќе стигнат од времето на Киро Глигоров за “демек” да се разликувала нашата држава Македонија од “нивната”(на Атина, Грција) Македонија.

3. Република е патка затоашто на пример во ОН(Обединетите Нации) местото за Македонија(без Република) е слободно.

4. Доколку “мора” да се потенцира уредувањето на Македонците, Македонскиот народ и државата Македонија тогаш користете држава/државата наместо “Република”, избегнувајте ја “Република” секаде кадешто можете.

5. Атина работи на следниот случај уште со децении уште пред 1990 година на следниот случај: да ги претстави “нивните” Маџири донесени од Турција пред 1924 година(со “договорот од Лозана”-Размена на население меѓу Грција и Турција) како “вистинските” и “единствени” Македонци, но “Грци”/”Грчки” и ја фура теоријата со децении дека “вистинските” Македонци се/сме исчезнати и дека нема во “реалноста” Македонци, и доколку има “тоа се грчки државјани(демек грци).

6. Атина(Грција) со децении работи на следниот случај, во случај “на сецеција” на Егејскиот/Беломорскиот дел на Македонија(денес во северот на Грција од 1912-1913 за прв пат во историјата која ние ја памтиме претходно не паметиме во историјата дека Македонија-Егејска/Беломорска била под окупација на Атина/Грција) во случај на отцепување, Атина работи на случајот, во “најлошото” и “најгрозното” сценаријо и случај “да ја признае” Егејска/Беломорска Македонија(денешниот северен дел на Атина/Грција) како “автономна” област “во рамките на ‘Атина/Грција/Грчката држава’”, и во случај и тоа да не успее барем Македонија(“нивната”/Егејска/Беломорска Македонија)без додавки и придавки да биде резервирана “за нив”, затоа, нашата држава Македонија(Вардарска Македонија/Вардарскиот дел на Македонија и Македонците во неа “да исчезнат и да ги нема”)

7. Истотака државјанството(што пишуваат моментално нацистите во Нацистичка Република Северна/Северџанистан) што го пишуваат во нашите изводи на родени, лични карти, пасоши итн. како “Македонско(‘со три коси црти’ граѓанин на Република Северна/Северџанистан)” е патка затоа што моментално и во Обединетите Нации државјанството за Македонците е резервирано за граѓаните на Егејска Македонија(за маџирите/”за вистинските Македонци кои се демек Грци”).

8. Исто така е со знамето од Еге/”Кутлеш”/”Вергина” на сина позадина која го форсира Атина/Грција, пред 1990 година го немало никогаш нашето знаме на сина позадина(црвено жолтото, нашето знаме кое Глигоров во 1995 година го смени, за прв пат се појавува околу 1990 година пред да дознае Атина/Грција дека Југославија ќе се распаѓа и дека Вардарскиот дел на Македонија(Македонија) ќе се осамосталува).

9. Истото важи и за историјата, имињата и презимињата, имињата на градовите селата реките планините итн. со “преспанскиот” “договор”, цел е Македонците и Македонија да исчезнат од светската карта и меморијата на човештвото, тоа е вечна желба на Западниот свет, Европа, Северна Америка, особено на Лондон.

10. “Македонскиот народ” е исто патка, подобро користете: само Македонците, доколку нејќете да користете само Македонците, барем користете ја минимум следната фраза: Македонците и Македонскиот народ. Избегнувајте го зборот “граѓаните”.

Повеќе на тема – Македонија


Tags: