SolunFM

Паметни авиобомби

Руски паметни авиобомби во акција

Украинец снима снимка од местото каде што експлодирала руска паметна авиобомба.

Како резултат на нападот со паметни авиобомба, се формирал огромен кратер, а во позадина на видеото е видлива огромната количина на уништена украинска воена техника и опрема.

Руските авиобомби од семејството ФАБ кои што со помош на Унифициран модел за планирање и корекција на летот се претвораат во ефтини паметни авиобомби, се ноќна мора за украинската армија.

Вчера во правците Бахмут, Кременаја и Херсон, е забележано користење на десетици вакви авиобомби од страна на руските воено воздушни сили.