SolunFM

PzH 2000

Обновено : Се работи за украинска самоодна хаубица МСТА-С а не PzH 2000 Panzerhaubitze.

Ланцет-3М и го зеде скалпот и на PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000)

Копјето Ланцет-3М и го зеде скалпот на германската самоодна хаубица PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000), која што важи за една од најдобрите самоодни хаубици во светот. Хируршки погодок, самоодната хаубица е целосно уништена.

Ова е прво потврдено уништување на PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000) во Украина.

Претходно имаше докази за оштетување на една PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000) , и неофицијални информации дека има уништени PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000) .