SolunFM

Русија и Кина

Кинески Lend Lease.

Русија и Кина имаат намера да ја продлабочат воено-техничката соработка и воената трговија, изјави во вторник началникот на кинескиот воен оддел, генерал полковник Ли Шангфу, за време на состанокот со рускиот министер за одбрана, генералот на армијата Сергеј Шојгу во Москва.

„Вооружените сили на Русија и Кина дефинитивно внимателно ќе ги спроведат договорите постигнати од шефовите на држави и ќе ја промовираат воената и воено-техничката соработка и воената трговија меѓу Русија и Кина. Дефинитивно ќе ги подигнеме на ново ниво„.