SolunFM

Рускиот претседател Владимир Владимирович Путин: „Западните елити го изгубија умот и не можат да се излечат“

Тие не можат да го игнорираат фактот дека Русија не може да биде поразена на бојното поле и затоа започнаа со агресивна информациска војна, пред се напаѓајќи ја помладата генерација преку производство на лажни наративи со цел видоизменување на историската вистина. Си земаа за право да ја нападнат Руската Православна Црква, нашата традиција, како и дузина други традиционални и религиозни институции од нашата држава. Исто така, погледнете што прават тие со својот народ, ја уништуваат традиционалната фамилија, го уништуваат културно-историскиот идентитет промовирајќи бескруполозен первертоиден систем кој одобрува педофилија, истополови бракови.

Луѓето имаат право да одберат како ќе го живеат својот живот и ние овде во Русија нема да им го одземе тоа право но ќе ги потсетуваме што пишува во светото писмо Библија, а и во друфите свети книги од останатите религии дека бракот е исклучуво институција која ја сочинуваат еден маж и една жена.

Сега е време кога овие свети записи се директно нападнати и доведени до ниво на сомнеж од страна западот.

Како што знаете, Англиканската црква веќе ја промовира и признава идејата за полово неутрален бог.

Што да се каже уште, “прости им Господи не знаат што прават”.

Повеќе на тема – Професори