SolunFM

Во Македонија ситуацијата е алармантна со животните.

АЛАРМАНТНА.

Гладни се немаат храна фрлаат животинки во врзани кеси и ги фрлаат во канти контејнери на отпад итн. ги гонат со пушки по села по градови ги врзуваат за коли и ги влечат по асвалт ги малтретираат тепаат до смрт животните коски заби им кршат сечат делови на животните уши опашки итн. и зошто ?

Ако не можете да помогнете на животните на никаков начин :

Ако не можете да вдомите :

Ако немате време да помогнете :

Ако не може да му дадете една капка вода :

Ако не може да го нахраните :

Ако не можете да му викнете или да го однесете до лекар ветеринар :

Ако не можете да помогнете со донација за итна операција на некое животно :

Ако не може да помогнете со донација за прва помош на некое животно :

Ако не итн. :

Ако не итн. :

Ако не итн. :

Информација молба особено до Македонците од дијаспората.

Помагајте каде што можете за животните во Македонија едно евро едно евро за 50 денари молат луѓето за помош за да му помогнат некаде на некое животинче.

споделувајте барем статусите за животните не ве чини тоа ништо ако споделите статус на некој што бара помош за лек за спас на живот или за храна на живо битие.