SolunFM

Месна заедница Ветерско

Асфалтирање на патот до село Ветерско

15 септември 2023 година, Велес, Македонија – По иницијатива на жители од месната заедница Ветерско, општина Велес започна со градежни работи за изградба на локалниот пат до селото. Село меѓу два автопати, а без пат, после 50 години Ветерско добива пристап со асфалтирање на 800 метри со гребен асфалт донација од фирмата Стуга асфалт.

Градежните работи ги изведува Јавното претпријатие за државни патишта “Македонија пат”.

По иницијатива на Иван Костовски, а со благослов на Неговото Високопреосвештенство господин Агатангел, Митрополит Повардарски, во селото Ветерско се гради и месната црква “Свети Никола”.

Повеќе на тема – И Агатангел “патриото” ја продаде кучата.


Tags: