SolunFM

Сè за пари сè за Северна заканите геноцидот и злосторството против човештвото државата Македонија и Македонците продолжуваат

Пред малку бев во полицијата во Берово, ми кажаа дека нема закон според кој тие би казнувале доколку не си ги смените документите или да не ви ги признаваат важечките документи тие добиле само “од повисоко” место усна “наредба” да продолжат со заканите против Македонија, Македонците обичниот човек и народ.

Пасош од Македонија

Моментално сите вие кои летате да си ги смените документите личните карти пасошите возачките итн. “до февруари 2024та година” сте истите вие кои се затрчавте за време на корона-“кризата” да се вакцинирате по десет пати.

Во моментов нема и не постои закон со кој можат да ве казнат за неменување на документите, заканата е само усна а документите издадени од државата траат до крајот на нивната важност. Толку. Точка.

Нека не ве лажат манипулираат и заплашуваат, пред да ви побараат да си ги смените документите до февруари прашајте ги “дотичните” да ви го посочат “законот” според кој “ќе ве казнат” и не им се плашете на северџанските говеда и само сложно можеме да се избориме за нашите права и слобода.

Сè додека не донесат закон за казнување за неменување на пасоши лични карти возачки извод на родени и сите други документи нема зошто да береме гајле ништо не нѝ можат можеме само да им се исмееме во фаца, таков закон засега нема.

Да повториме : Не постои закон кој нè принудува да си ги смениме документите и нема основа врз која би можеле “да нè казнат” или да речат документите со важечки рок издадени од државата дека не важат, сето тоа е само една усна закана од оние “властодршци” и нивните доброволни и “доброволни” соработници и “соработници” како на пример МВР тајните служби сите медиуми дигиталните печатените и сите служби и институции на Северна.

пс. и тоа дебело: не одете моментално на никакви протести не трошете си го времето, моментално организираните протести против било што се под водство и контрола од Северџанистан и служат само за дефокус од Северна и сите говна произлезени од него и од Преспанскиот “договор” наваму кој е/се неважечки поради неуспешниот референдум.

Убав понеделнички ден и недела на сите освен на закржлавените северџански нацистички расистички шовинистички сепаратистички говеда.

Повеќе на тема – Крај на приказната.