SolunFM

Зелник фест 2023

Македонска заедница во Канада

17 септември 2023 година, Мисисага, Канада – Пензионерското друштво “Ривер сајд“ при Македонската православна црковна општина “Свети Илија“ од Мисисага и годинава го организира традиционалниот “Зелник фест 2023“.

Повеќе домаќинки ги понудија своите домашни специјалитети – македонските зелници, од кои ништо не остана поради убавиот вкус и мирис.

Најмлад учесник на “Зелник Фест 2023“ беше Јана Крстевска која ја прифатила традицијата на старата македонска кујна и ги доби честитките од присутните.

Традицијата продолжува и догодина. Аирлија “Зелник фест 2023“.

Повеќе на тема – Македонци