SolunFM

Tag: Александар Маслов

  • Неуспехот на разузнавачките служби во “Операцијата Ал-Акса-Поплава”

    Неуспехот на разузнавачките служби во “Операцијата Ал-Акса-Поплава”

    Уште од првиот час од почетокот на таканаречената “Операција Ал-Акса-Поплава” како последна рунда насилство на Блискиот Исток, набљудувачите си го поставуваат прашањето како израелската разузнавачка служба и нејзините Западни партнери не можеле да забележат операција која очигледно била планирана долго време. Авторот на оваа статија, руски аналитичар, има објаснувачки пристап кон ова. Израелските војници се…