SolunFM

Tag: Антон Генцен

  • Обидот да се откине Украина од Русија – едно големо злосторство на човечката историја

    Обидот да се откине Украина од Русија – едно големо злосторство на човечката историја

    Самата идеја за повлекување надворешна граница на ЕУ каде што никогаш немало граница била и е претпоставка без еднаква. Во името на “обединета Европа”, семејствата се распарчени од 2014 година, Украинците кои живеат во Русија не можат да ги посетат гробовите на нивните родители веќе девет години. Сега тече крв, крвта на двата народа. Тоа…

  • Демократија: Ако измамата е неуспешна, доаѓа државниот удар

    Демократија: Ако измамата е неуспешна, доаѓа државниот удар

    Дали изборите некогаш имале одлучувачко влијание? Не за време на животот на авторот. Но, кратко време пред неговото раѓање, самоорганизацијата на луѓето во далечна земја го исфрли човекот на врвот кој всушност беше сериозен во врска со реформите. Сепак, тоа не успеа: денес, пред 50 години, некој ја повлече кочницата за итни случаи. Салвадор Аљенде…