SolunFM

Tag: Армија на Македонија

  • Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Командирот на водот, на масакрираната патрола кај Вејце на 28 април 2001 год Сашо Гилевски денес на Македонската радио програма од Мелбурн се сеќава на часот пред своите соборци да ги испрати на последната задача. Тој во интервјуто изрази жалење, мачнина, болка, гнев, револт и сомнеж. Сашо го обземаа измешани чувства. Тој е еден од…