SolunFM

Tag: Блумберг

  • БРИКС: Деколонизација на економиите и развој на коридори на Глобалниот југ

    БРИКС: Деколонизација на економиите и развој на коридори на Глобалниот југ

    Создавањето нови, одржливи и безбедни коридори е на врвот на агендата на БРИКС. БРИКС е насочен кон деколонизација на економиите на Глобалниот југ. Шефовите на државите на БРИКС во Јужна Африка го критикуваа новиот “Менталитет на Студената војна” низ целиот свет, кој го поттикнува Западот. Самитот БРИКС Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка сакаат…