SolunFM

Tag: Борис Roшин

  • Украина ја укина категоријата “ограничена воена способност”

    Украина ја укина категоријата “ограничена воена способност”

    Со укинувањето на категоријата “ограничена воена способност”, Киев продолжува да ги ограничува можностите на своите граѓани законски да избегнат мобилизација. “Војната до последниот украинец”, која одамна стана тажна реалност, добива уште поголем импулс. Симболична слика: Воени ранети украински војници. Од Борис Roшин Киев официјално ја објави својата намера да ја укине категоријата “лица со ограничени…