SolunFM

Tag: Бошњачката заедница во Македонија

  • Честитки за Меѓународниот ден на Бошњаците

    Честитки за Меѓународниот ден на Бошњаците

    Светски Македонски Конгрес 28 септември 2023 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) на припадниците на Бошњачката заедница во Македонија им го честита 28 септември – Меѓународниот ден на Бошњаците. Бошњаците во Македонија ги уживаат сите права и слободи, и се нераскинлив и интегрален дел од Македонија. СМК се надева дека Бошњачката заедница и…