SolunFM

Tag: Црно Море

  • Лавров: Украина се обиде да ги разнесе гасоводите во Турција

    Лавров: Украина се обиде да ги разнесе гасоводите во Турција

    Москва има информации дека гасоводите Туркстрим И Синиот tек требало да бидат разнесени. Ова го објави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. Двата гасоводи носат гас од Русија до Турција. Симболична слика. Како што објави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на состанокот со членовите на “Здружението за дипломирани студенти на советските и…