SolunFM

Tag: Данска

  • Орбан: Унгарија ќе “оди во војна” ако гасоводот биде нападнат

    Орбан: Унгарија ќе “оди во војна” ако гасоводот биде нападнат

    Унгарскиот премиер Виктор Орбан повтори дека неговата држава нема да остане пасивна доколку се загрозат нејзините витални интереси. Ударот за Германија е очигледен. Имаше ли таму нешто? Со цевководи во Балтичкото Море? Архивска слика: Истекување Гас од гасоводот Северен тек 2 во близина на Борнхолм, Данска, на 27 септември 2022 година. За Разлика од Германија,…