SolunFM

Tag: Христијански совет

  • Македонска прослава кај Македонците во Горна Џумаја, Пиринска Македонија

    Македонска прослава кај Македонците во Горна Џумаја, Пиринска Македонија

    Вчера вечер 16.09.2023 бев на Македонска прослава во населба Струмско, Горна Џумаја, Пиринска Македонија. Незаборавна и преубава вечер и викенд. Македонците и по 111 години уште се репресирани таму од тајните служби државата полицијата итн. Симболична слика: Лого на Светскиот Македонски Конгрес Но, „одкако заврши„ прославата дојде полиција, отидоа на едно место кај што пееја…

  • Повик за формирање Македонски национален совет во Црна Гора

    Повик за формирање Македонски национален совет во Црна Гора

    Македонска заедница во Црна Гора 14 септември 2023 година, Подгорица, Црна Гора – Македонското здружение ВАРДАР-МКД од Подгорица ги започна активностите за формирање Македонски национален совет, како претставнички орган на Македонците во државата Црна Гора. – Почитувани Македонци и Македонки, Македонскиот национален совет во Црна Гора е уставна и законска можност за институционално организирање и…