SolunFM

Tag: КФОР

  • Ескалација во Косово: Како Приштина сака да го присили своето признавање од Белград

    Ескалација во Косово: Како Приштина сака да го присили своето признавање од Белград

    Приштина намерно ја ескалира ситуацијата во Косово и предизвикува насилство меѓу Србите и припадниците на косовските безбедносни сили. Западните трупи на теренот гледаат опуштено. Целта е да се принуди Белград да ја признае косовската државност. Тагувани Срби на северот на самопрогласената Република Косово во септември 2023 година Од Маринко Учур Говорот на Српскиот претседател Александар…