SolunFM

Tag: Киргистан

  • Путин на 71: Честитки од целиот свет – нов гасовод до Узбекистан – и тура со Аурус

    Путин на 71: Честитки од целиот свет – нов гасовод до Узбекистан – и тура со Аурус

    Денес, во саботата, рускиот претседател Владимир Путин го слави својот 71 роденден, веќе 20-ти пат во претседателската канцеларија. Исто така оваа година денот беше обележан со официјални датуми. Бројни меѓународни шефови на држави и влади честитаа по телефон. Рускиот претседател Владимир Путин, Казахстанскиот претседател Касим-Шомарт Токаев (лево) и Узбекистанскиот претседател Шавкат Мирзијоев (десно) за време…