SolunFM

Tag: Отава

  • Канада: Парламентот се извини што му оддаде почит на поранешниот борец на СС

    Канада: Парламентот се извини што му оддаде почит на поранешниот борец на СС

    За време на посетата на украинскиот претседател Владимир Зеленски во канадскиот парламент, претседателот на комората воведе поранешен борец на СС-дивизијата Галиција како херој. Москва и Варшава бараат објаснување. Претседателот на Украина Владимир Зеленски во канадскиот парламент на 22 септември За време на неговото патување во странство, претседателот на Украина Владимир Зеленски застана во Канада. Откако…