SolunFM

Tag: Паннацизам

  • Дисперзија или фузија на судската со извршната власт

    Дисперзија или фузија на судската со извршната власт

    „Личното мислење“ на претседателката на Уставниот суд, Кацарска, за „Бугарите во македонскиот устав“ актуализира низа суштествени прашања. Дали е професионално и правнички коректно една од највисоките претставници на судската власт во Македонија да дава изјави за политички прашања чие спроведување секако ќе има уставноправни последици? Дали со изјаснувањето во јавноста преку мас-медиумите за политички прашања,…

  • По оддавањето почит на поранешен-СС-човек: Полска бара оставка од претседателот на канадскиот парламент

    По оддавањето почит на поранешен-СС-човек: Полска бара оставка од претседателот на канадскиот парламент

    Претседателот на канадскиот парламент покани воен ветеран на говорот на украинскиот претседател Зеленски. Подоцна стана јасно дека 98-годишниот се борел во Вафен-СС. Заменик-министерот за надворешни работи на Полска сега повикува на оставка на претседателот на парламентот. Полскиот Заменик министер за Надворешни Работи Аркадиуш Мулчик. Скандалот околу почестувањето на ветеран од СС во канадскиот парламент продолжува…