SolunFM

Tag: „Рехабилиација на ксенофобијата„

  • Кога дури и нацистите веќе не се нацисти: Белешки од работ на матрицата

    Кога дури и нацистите веќе не се нацисти: Белешки од работ на матрицата

    Американскиот активист за граѓански права мартин Лутер Кинг, е ревидиран во историографијата како безопасен идиот. Во историографијата, Џорџ В. Буш е само безопасен старец кој сака да црта слики. Нацистите беа едноставно храбри херои кои ја бранеа својата татковина. Борбата против СССР не го прави човек одма нацист. Канадскиот скандал за (неонацистот) Хунка е демонстрација…