SolunFM

Tag: Рејчел Марсден

  • Решение за Макрон: БРИКС треба да постави детска маса

    Решение за Макрон: БРИКС треба да постави детска маса

    Во името на БРИКС ја нема буквата “Ф” за Франција. Но, тоа не го спречи францускиот Претседател Емануел Макрон да се обиде да го зачини БРИКС со “Ф”. Францускиот претседател Емануел Макрон одржа говор за време на церемонијата по повод 79-годишнината од ослободувањето на селото Бормес-Ле-мимоза, југоисточна Франција, на 17 август 2023 година. Не толку…