SolunFM

Tag: Тигреј

  • Новата противтежа на Запад: како светот реагира на проширувањето на БРИКС

    Новата противтежа на Запад: како светот реагира на проширувањето на БРИКС

    На глобалниот Југ се слави проширувањето на БРИКС. На Запад, важноста за проширување на групата е минимизирана, при што Западните медиуми продолжуваат да го користат терминот “држави во развој” за државите-членки што сведочи за неоколонијалниот однос на креаторите на западното мнение и политичарите. На екранот се гледа како рускиот Претседател Владимир Путин одржува говор преку…