SolunFM

Tag: Тракија

  • Комеморација по повод 84 години од почетокот на Втората светска војна

    Комеморација по повод 84 години од почетокот на Втората светска војна

    2 септември 2023 година, Берлин, СР Германија – По повод 84 годишнината, Светскиот Македонски Конгрес (СМК) изразува сочувство за жртвите во Втората Светска Војна, која во Европа започна на 1 септември 1939 година со германската инвазија на Полска, а заврши на 8 мај 1945 со капитулацијата на нацистичка Германија. Во Втората Светска Војна учестуваа 61…