SolunFM

Tag: Угледар

  • Уништување на тенкови

    Уништување на тенкови

    Уништување на три тенкови на вооружените сили на Украина во насока Угледар од страна на Ка-52 на армиската авијација на руските воздушни сили. Пилотот вели дека набљудува 4 тенкови и 3 борбени возила на украинската армија. Ка-52 дејствува со противтенковските ракети Вихр кои имаат дострел од 8+ км и можат да го уништат било кој…