SolunFM

Уништување на тенкови

Уништување на три тенкови на вооружените сили на Украина во насока Угледар од страна на Ка-52 на армиската авијација на руските воздушни сили.

Пилотот вели дека набљудува 4 тенкови и 3 борбени возила на украинската армија. Ка-52 дејствува со противтенковските ракети Вихр кои имаат дострел од 8+ км и можат да го уништат било кој современ тенк.

После подолго време, ова е повторно користење на ракетите Вихр од страна на руската армија.