SolunFM

Tag: Вселена

  • Русија создава антисателитски комплекс

    Русија создава антисателитски комплекс

    „Русија создава антисателитски комплекс“, известува руското Министерство за одбрана во своето списание. Задачата ќе биде да се елиминираат потенцијалните закани од сателитите на непријателските земји. Комплексот се состои од Контакт систем базиран на ловец-пресретнувач МиГ-31Д, борбен ласер Пересвет и ласер Сокол-Ешелон на транспортни авиони Ил-76. Комбинацијата на системи е неопходна за флексибилност и способност за…