SolunFM

Љубомир Бубевски · Ханибал

Ханибал

Има
многу вистина
во коцките.
Може
да те посреќат
но може
и да те уништат.

Отсекогаш
доминирала
Кралицата
а таа
е присутна
и во атлетиката
а највеќе
во маратонот.

Најважната
споредна работа
за мажите
отсекогаш бил
фудбалот
а спортска пасија
обложувањето.

Еден
поголем пораз
или континуирано
повеќе порази
во низа
можат да завршат
и со кутија дијазепам.

Целта
на ова пишување
е како правилно
да ги користиме
финансиите.

Една ластовичка не ја буди
пролетта
а наше е
дали ќе чекаме
или ќе тргнеме
по патот на
финансиска слобода.

Изборот е само наш, и на никој друг.