SolunFM

Дали крајот вака мириса

Русија ја премести термонуклеарната вооружена интерконтинентална балистичка ракета Rs-24 Yars во близина на границата со #Финска

Single Yars ICBM може да ја избрише цела Финска – Носи 3-6 MIRV X 300-500 килотони боеви глави.

Оној што падна на Хирошима беше 15 килограми тони и уништи се во радиус од 13 квадратни километри