SolunFM

Tag: Финска

  • Дали крајот вака мириса

    Дали крајот вака мириса

    Русија ја премести термонуклеарната вооружена интерконтинентална балистичка ракета Rs-24 Yars во близина на границата со #Финска Single Yars ICBM може да ја избрише цела Финска – Носи 3-6 MIRV X 300-500 килотони боеви глави. Оној што падна на Хирошима беше 15 килограми тони и уништи се во радиус од 13 квадратни километри

  • Ракетно окно со насочувач

    Ракетно окно со насочувач

    Ова е честитката од МО на Русија кон зачленувањето на Финска во НАТО. Ракетно окно со насочувач. Финска како воено неутрална држава имаше силен развој и огромна почит во светот. Сиот развој и удобен живот на Финците се должеше на успешната политичка рамнотежа последните 70-на години и својата географија. Така беше до пред две години,…