SolunFM

До сите

До сите кои дури сега пишуваат и (импотентно) се бунат за прекршувањето на законите, инспирирани од „кој-ќе-ги-укради-парите-господе-зошто-никој-не-мисли-на-работникот“:

Не знам како мислевте дека ќе заврши она што почна на 27.04.2017. Секоја секунда оттогаш до моментот кога сфативте (или си дозволивте самите себеси да си признаете) што се случува во Северџанистан е сведоштво за вашето отсуство на достоинство, интегритет и карактер.

This image has an empty alt attribute; its file name is do-site.jpg

Тоа што требаше да се работи за пари и отворена кражба, што бараше безобразна преобразба на закони по кратка постапка, само кажува дека сте истовремено глупи (затоа што требаше да ви се нацрта како на ретардиран) и малодушни (затоа што не беше доволно да ви проблематизираат „фиктивни“ категории како идентитет, историја, јазик, име – туку мораше да има пари во целата работа за НАВИСТИНА да ве здоболи).

Не само што вие не сте Македонци, вие сте едвај луѓе.

И велам едвај луѓе, затоа што постојат животни кои не се ни достојни да го носат називот „човек“. Тоа се зомбите кои излегуваат на „собирите со црвени елеци“ организирани од СМРДСМ, и генерално луѓе кои не се срамат да бидат асоцирани на било кој начин со СМРДСМ – илустрирани подолу. Оваа слика е од зомби во Битола, за да ви покажам дека е потребно ваквиот човечки отпад да биде јавно изолиран и отфрлен, ако некогаш сакаме да имаме држава.

Повеќе на тема – Гледајте до крај