SolunFM

GL-5

Прекрасни тест снимки на кинескиот комплекс за активна заштита за оклопни возила Raptor (GL-5).

Овој комплекс за активна заштита (КАЗ) беше создаден од кинеската индустриска корпорација China North Industries Group Corporation (CGNC, попозната под брендот NORINCO), материјалите за него првпат беа претставени на изложбата за радио електроника во Нанџинг во јуни 2017 година.

Уништувањето на напаѓачките противтенковски ракети и потешките тактички проектили се врши со специјализирани мали противракети со ултра краток дострел, кои се лансираат според целната ознака добиена од мал мултифункционален радар кој работи во опсегот на милиметарски бранови Ка.